На Одещині стартувала сівба ярого ячменю

В Одеській області завдяки сприятливим умовам розпочато сівбу ярого ячменю.

Про це у коментарі для SuperAgronom.com розповів Сергій Килинич, головний агроном ДПДГ ім. Суворова.

За його словами, ґрунт на полях господарства прогрівся достатньо, у поле можна було вийти і трохи раніше, але через ситуацію в країні певні організаційні моменти завадили це зробити. Та наразі польові роботи йдуть повним ходом.

«Зараз у державі нашій проблема у всіх одна — війна. Але завдяки тому, що на Одещині не ведуться бойові дії, ми попри загальні проблеми, виходимо в поле, працюємо, сіємо, вносимо добрива», — каже Сергій Килинич.

За його словами, озимі культури підживлюють уже вдруге. Спершу внесли розкидачами аміачну селітру, а зараз обприскувачами вносять КАС.

На ці роботи господарство встигло запастись дизельним пальним. Але в подальшому доведеться вирішувати проблему нестачі пального для виконання польових робіт.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України спростив доступ для аграріїв до пального, агрохімії та інших ресурсів для виконання весняних польових робіт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus