На одному з Дунайських терміналів організують перевалку рослинної олії

На терміналі в Орлівці, що в Одеській області, планують організувати перевантаження рослинної олії.

Про це в інтерв’ю ЦТС розповів один з інвесторів і ініціаторів створення порту Юрій Дімчогло.

«Ми плануємо організувати перевантаження рослинної олії. Зараз ми ведемо перемовини щодо придбання помп для прямого перевантаження олії з автоцистерн на судна», — розповів Дімчогло.

На терміналі перевалюють в основному зернові вантажі. Покупцями цього зерна є здебільшого турецькі компанії, також купують румунські і болгарські компанії, що є дочірніми структурами міжнародних гравців на кшталт ADM чи Bunge.

Також на терміналі в Орлівці найближчим часом побудують два склади.

«Поки що у нас немає складів, тому перевантаження виконується безпосередньо з автотранспорту на баржі чи навпаки. Аби вирішити цю проблему, цього місяця ми почали будівництво двох складів для зберігання до 15 тис. т вантажів. Плануємо, що вже в травні склади будуть введені в експлуатацію», — додав Дімчогло.

Нагадаємо, «АДМ Юкрейн» відновлює роботу заводу з переробки олійних культур (ОЕЗ) в Чорноморську. Він не працював з лютого минулого року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus