Трейдери переводять свої проблеми на нас — працівник терміналу ТІС про повернення зерна фермерам

Розірвання трейдерами контрактів через закриття «зернового коридору» призвело до того, що на терміналах ТІС-Зерно та ТІС-Міндобрива накопичилось чимало збіжжя. Наслідком довготривалого зберігання зерна на терміналах ТІС стало його псування.

Про це Latifundist.com розповів працівник одного з цих двох терміналів, який попросив не називати його ім’я.

За його словами, питання ставок перевалки та відвантаження — прерогатива власника. При цьому власники трейдингових компаній напряму з ним комунікують.

Два українські підприємства постраждали через недобросовісну поведінку зернотрейдерів і терміналу

Читати також

Співрозмовник дивується позиції трейдерів, які вимагають поступок. Мовляв, ще в травні вони попереджали трейдерів, що потрібно щось робити з зерном, адже термінал не заточений на тривале його зберігання.

Наслідком цього є вже псування зерна. Працівник терміналу підтверджує, що вони дійсно не допускають аграріїв на термінал для перевірки якості. При цьому підкреслює, що попереджали про названі максимальні терміни зберігання зерна. Співрозмовник декілька разів акцентував увагу, що на відміну від елеватора, термінал не орієнтований на тривале зберігання.

При цьому підтвердив, що продукція дійсно починає псуватися. 

«Ми йдемо назустріч, але якщо не подобається, то що можемо зробити? Ми ж не можемо одним віддати хороше, іншим — погане. Тому йде «усереднення», але повторюсь — у межах ДСТУ. Бо, люди, протримавши зерно на терміналі по 8 місяців, не заплативши ні копійки за зберігання, хочуть забрати гарне зерно», — розповідає він.

Співрозмовник підтверджує, що під терміналом з'являються фермери, які намагаються повернути своє зерно. Але він не може цього зробити, бо не має договірних відносин з аграріями — лише з трейдерами. Тобто від трейдерів чекають детальної інструкції.

«Трейдери переводять свої проблеми на термінал, кажуть, що він не віддає зерно. Але нам треба інструкція, кому віддати, у якому обсязі тощо. Ну, і звісно, оплата», — каже він.

Трейдери у відповідь переконують, що такі списки терміналам надали і просять відпустити зерно постачальникам.

Більше про цю ситуацію читайте у матеріалі «Трейдери, ТІС і фермери. Битва за зерно продовжується».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus