Аграрні призначення 2023: Липень-серпень

АгроПризначення 2023: Липень-серпень

Джерело фото: Latifundist.com

У липні-серпні відбулися кадрові ротації в «НІБУЛОН», «Астарта-Київ», «КЛААС Україна». Нового капітана отримали Дунайські порти.

Про що ще говорили на ринку? Про те, що Origin Enterprises plc з 29 вересня закриває свою дочірню компанію Agrii в Україні. Персонал отримає або значні пакети вихідної допомоги, або буде перерозподілений на посади в інших підприємствах групи. Нам відомо, що в «Агріі Україна» персонал почали звільняти ще з середини 2022 року: з 260 людей в штаті залишилося 150. На початку серпня цього року відбулася ще одна хвиля звільнень. Нагадаємо, що генеральним директором «Агріі Україна» є Антон Яковенко.

Готувалися з 2022 року. Розбираємо, чому Агріі йде з України і чим запам'ятається ринку
Читати також

Ще одним інфоприводом стало призначення нового голови ДПЗКУ. Деякі українські ЗМІ повідомили, що ним став один із топменеджерів «Кернел». Хоча дійсності це не відповідає. Дмитро Гапчич, про якого йдеться мова, дійсно працював у компанії, але не на топменеджерських позиціях і за власним бажанням давно її залишив. Тож, далі більше про кадрові перипетії на агроринку.

Микола Рясько

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директор з інформаційних технологій

До команди «НІБУЛОНу» у якості директора з інформаційних технологій Микола Рясько приєднався на початку липня. У сферу його обов’язків тепер входить розробка та впровадження стратегії ІТ-розвитку компанії, зміна ІТ-архітектури, реорганізація та посилення ІТ-структури, вибір та впровадження системи ЕRP тощо.

В компанії повідомили, що Микола Рясько має значний досвід роботи у сферах ритейл, FMCG, логістики, сільського господарства та виробництва. Працював у великих міжнародних та національних компаніях, зокрем, в «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» та Retail Group. 

Закінчив Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» та Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана. Має ступінь MBA зі спеціалізацією в IT.

Ірина Левківська

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Фінансова директорка

У серпні новою фінансовою директоркою «НІБУЛОНу» призначено Ірину Левківську. На цій посаді вона відповідатиме за контроль над операційною діяльністю та фінансовими операціями в компанії, взаємодію з банками, аудиторами й консалтинговими компаніями, залучення інвестицій, побудову та автоматизацію процесів на базі оновленої системи ERP.  

«Ірина протягом 14 років займалась трансформацією та автоматизацією фінансової функції, побудовою Shared Service Center, реорганізацією операційних моделей бізнесу. Працювала в таких національних та міжнародних компаніях як Eavex Capital, Zeppelin Ukraine, диверсифікований енергетичний холдинг «ДТЕК» та лідер будівельної галузі «Ковальська», — повідомляють в «НІБУЛОНі».

Ірина Левківська закінчила Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, має диплом магістра міжнародного бізнесу та диплом перекладача. 

Ольга Бабаніна

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Директорка з контролінгу та інвестицій

У серпні Ольга Бабаніна, яка протягом останніх чотирьох років обіймала посаду фінансової директорки «НІБУЛОНу», призначена директором з контролінгу та інвестицій. В сферу її обов’язків входить планування та контроль основних закупівель компанії, а також контроль за реалізацією всіх інвестиційних проєктів.

Дмитро Гапчич

Куди: ДПЗКУ

Посада: Голова

У серпні Кабмін призначив Дмитра Гапчича новим очільником «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ). Раніше виконувачем обов'язків голови правління ДПЗКУ був Василь Коваленко

Про Дмитра Гапчича відомо, що він у 2004-2013 рр. працював на різних посадах у «Кернел». Пішов з компанії за власним бажанням. З того часу займався підприємницькою діяльністю. Є кандидатом економічних наук. У 2008 році закінчив програму професійного розвитку Відкритого університету Великобританії (корпоративний менеджер).

Анатолій Рябчук

Куди: «Хмільницьке» агрохолдингу «Астарта»

Посада: Генеральний директор

З 1 серпня генеральним директором ТОВ «Хмільницьке» агрохолдингу «Астарта-Київ» призначено Анатолія Рябчука. В «Астарті» він почав працювати з 2009 року. Починав з ТОВ «Хмільницьке», де обіймав посаду начальника фінансового відділу. Згодом працював на посадах фінансового директора у ТОВ «Житниця Поділля» та «Волочиськ-Агро» «Астарти».

«Вважаю, що прагнення та мета у всіх нас одна — розвивати себе, компанію, громади та країну, працювати плідно та результативно заради нашого спільного благополуччя та найшвидшої перемоги. Для успішної роботи маємо все необхідне: бажання працювати, колектив фахівців та однодумців, підтримку та розуміння партнерів. Переконаний, що разом вдасться досягти поставлених цілей», — прокоментував Анатолій Рябчук.

Юрій Єгоров

Куди: «КЛААС Україна»

Посада: Віцепрезидент, директор

 З 1 серпня Юрій Єгоров зайняв посаду віцепрезидента та очолив підприємство «КЛААС Україна».

«Я радий приєднатися до міжнародого бізнесу «КЛААС». Мені особисто дуже імпонують цінності компанії, її підхід до якості та сучасних технологій. Обіцяю, що завдяки своєму проактивному підходу, орієнтації на потреби клієнтів, та ефективному менеджменту українська команда під моїм керівництвом буде і надалі утримувати лідируючі позиції ринку», — зазначив він.

Юрій Єгоров приєднався до аграрного сектору у 2015 році, отримавши посаду бізнес-менеджера компанії Case IH. В зоні відповідальності була Україна та Молдова. З лютого 2020 року виконував обовʼязки бізнес-директора, відповідаючи за весь бізнес Case IH в Україні та Молдові.

Сергій Ткаченко

У липні АМПУ представила нового капітана портів Дунайського регіону. Фото: АМПУ

Куди: «Адміністрація морських портів України» (АМПУ)

Посада: Капітан морських портів Дунайського регіону

У липні капітаном морських портів Дунайського регіону — Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ — було призначено Сергія Ткаченка. Як повідомляє АМПУ, до нового призначення він обіймав посаду заступника капітана Ізмаїльського морського порту.

Серед пріоритетних завдань Сергія Ткаченка на новій посаді: підвищення інтенсивності суднозаходів до морських портів України на Дунаї; можливості безпечного плавання на ділянці суден, довжиною більше 150 м; впровадження практики нічних лоцманських проводок суден.

Для довідки: у сферу обов'язків капітана морського порту входить дотримання встановленого правопорядку і правил безпеки мореплавства у морському порту. Забезпечення нагляду за дотриманням вимог щодо запобігання забрудненню навколишнього природного середовища та оформлення приходу суден у порт і виходу з порту тощо.

Агровтрати

Ольга Трофімцева

Звідки: МЗС України

Посада: Посол з особливих доручень

11 липня Ольга Трофімцева написала заяву на звільнення з посади посла з особливих доручень МЗС України.

«Дякую колегам, відданим професіоналам своєї непростої справи, які були поруч та підтримували. Рухаємось далі, до нових викликів  і нашої перемоги», — написала у соцмережах Ольга Трофімцева.  

Водночас вона залишається головою правління Асамблеї Аграрних Палат України та президентом Української Агропродовольчої платформи.

Васілій Зайдер

Звідки: «КЛААС Україна»

Посада: Директор

З 31 липня 2023 року Васілій Зайдер залишив посаду директора «КЛААС Україна». Свою професійну карʼєру він продовжить за межами CLAAS. У компанії Васілій Зайдер працював з 2012 року. Спочатку на посаді міжнародного менеджера з запчастин. З 2014 по 2020 відповідав за продажі у Азербайджані та Туркменістані. У 2020 році став директором компанії в Україіні.

Віктор Гладкий

Звідки: «Астарта-Київ»

Посада: Фінансовий директор

31 серпня Віктор Гладкий склав з себе повноваження фінансового директора «Астарта-Київ». Відомо, що у компанію він прийшов у 2012 році. До цього працював на керівних посадах у складі правління державних та комерційних банків, серед яких «Державний експортно-імпортний банк України», АКБ «Сітібанк», «ТАС-Комерцбанк», «Правекс-Банк». У 1994 році навіть очолював секретаріат голови правління Національного банку України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus