Аграрні призначення 2023: Вересень-жовтень

АгроПризначення у вересні-жовтні 2023
Аграрні призначення вересня і жовтня 2023 року
Джерело фото: Latifundist.com

Перші місяці осені були досить врожайними на кадрові перестановки у топменеджменті агрокомпаній. У «ТАС Агро» змінився генеральний директор. А прийшов він з «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО»

В «Астарті» змінилися фіндиректорка та директор департаменту безпеки. Продовжують оновлювати керівні посади в «НІБУЛОНІ». У жовтні там з’явився новий технічний директор. У МХП змінився заступник голови правління з маркетингу. 

В «Насіннєвій асоціації України» та УКАБі — обрали нове правління та нового генерального директора відповідно. Досить несподівано у Spike Brokers заявили про зміну з жовтня функціональних ролей акціонерів. Вгадайте: хто тепер SEO, а хто комерційний директор?

Лілія Лиманська

Куди: «Астарта-Київ»

Посада: Виконувачка обов'язків фінансового директора

З 1 вересня виконувачкою обов’язків фінансового директора «Астарта-Київ» призначено Лілію Лиманську. З травня цього року вона обіймала посаду заступниці фінансового директора.

Лілія Лиманська має 20-річний досвід роботи у ключових сферах корпоративного банкінгу провідних українських банків і є експертом у роботі з великими аграрними та телекомунікаційними корпораціями.

Нагадаємо, 31 серпня з посади фінансового директора «Астарти» пішов Віктор Гладкий

Олег Шмуляєв

Куди: МХП

Посада: Заступник голови правління з маркетингу — директор департаменту створення любові споживачів (Consumer Love Creation, CLC)

У вересні Олег Шмуляєв обійняв посаду заступника голови правління з маркетингу — директора департаменту створення любові споживачів (Consumer Love Creation, CLC) компанії МХП. Разом з командою він працюватиме над розвитком понад 15 брендів компанії, запуском нових продуктів і категорій та створенням найкращих пропозицій для споживачів.

 «МХП як кулінарна компанія прагне забрати клопоти, пов’язані з приготуванням їжі, на себе й вивільнити час споживачів на більш цікаві для них заняття. Команда департаменту CLC глобально зосередиться кількох важливих речах в межах цієї стратегії. Ми будемо досліджувати потреби й смаки українців у їжі, створювати рішення та пропозиції, які відповідатимуть цим потребам і смакам, працюватимемо над ще більшою зручністю наших продуктів... І, звісно, ми будемо доносити до споживачів те, наскільки їхнє життя може бути простішим завдяки кулінарним рішенням від МХП», — поділився планами Олег Шмуляєв.

Олег Шмуляєв працює в МХП з 2020 року. До нового призначення був першим заступником директора з розвитку бізнесу клієнтів. Має більш ніж 20-річний досвід роботи в українських та міжнародних компаніях по напрямах продажів, фінансів, маркетингу, дистрибʼюторських операцій та управління ключовими клієнтами. Обіймав керівні посади у компаніях Procter & Gamble Ukraine, Jacobs Douwe Egberts, «Верес».

Олексій Безуглий

Куди: МХП

Посада: Керівник бізнес-напряму «Їжа для тварин»

У вересні Олексія Безуглого, який очолював департамент маркетингу МХП, призначено керівником нового бізнес-напряму компанії — «Їжа для тварин».

З відкритих джерел відомо, що у МХП Олексій Безуглий працює з 2020 року. Раніше очолював маркетингові команди у «Конті», Beverage Trading Company та інших відомих компаніях.

Олег Заплетенюк

Куди: «ТАС Агро»

Посада: Генеральний директор

У жовтні новим генеральним директором «ТАС Агро» призначено Олега Заплетнюка. У компанії зазначили, що Олег Заплетнюк має багаторічний досвід роботи в агросфері. На посаді генерального директора «ТАС Агро» продовжить реалізацію довгострокових планів в компанії, здійснюватиме поточне управління агрохолдингом та відповідатиме за виконання ряду стратегічних цілей.

«Забезпечення продовольчої безпеки України — нині чи не найголовніше завдання кожного агрохолдингу. В «ТАС Агро» разом із сильною командою професіоналів ми продовжимо подальший активний розвиток компанії, реалізовуватимемо нові, затребувані ринком напрямки та стратегії», — зауважив Олег Заплетнюк.

До нового призначення обіймав посаду директора департаменту агровиробництва «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО».

Василь Чмелюк

Куди: «Астарта-Київ»

Посада: Директор департаменту безпеки та внутрішнього контролю

У жовтні директором департаменту безпеки та внутрішнього контролю «Астарта-Київ» призначено Василя Чмелюка. На цій посаді він буде займатися питаннями операційного  контролю та моніторингу бізнес-процесів, економічної, внутрішньої, кадрової, майнової та регіональної безпеки агропромхолдингу.

Василь Чмелюк має 20-річний досвід роботи у сфері фінансових розслідувань та освітнього менеджменту, займав керівні посади на державній службі.

Здобув три вищих освіти у галузі економіки, права та державного управління. Пройшов програму Specialist Fraud Investigator в Economic Crime Academy City of London Police та Pre-MBA Management and Leadership Program в бізнес-школі MIM-KYIV. Кандидат юридичних наук.

Юрій Хорунжий

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Технічний директор

Продовжується кадрове оновлення топменеджменту в «НІБУЛОНі». У жовтні на посаду технічного директора призначено Юрія Хорунжого. В компанії працює з квітня цього року. Починав у якості консультанта з раціоналізації виробництва департаменту з агровиробництва. У червні його перевели на посаду головного інженера департаменту.

«У цей період Юрій з командою агродепартаменту успішно займався впровадженням новітніх технологій та модернізацією процесів. Саме тому йому було доручено підвищити ефективність здійснюваної адміністративно-господарської діяльності та удосконалити технічні процеси для забезпечення стабільного розвитку компанії в довгостроковій перспективі», — йдеться у повідомленні компанії. 

Юрій закінчив Харківську державну академію міського господарства за спеціальністю «Економіка підприємства». Здобув кваліфікацію інженера-економіста. Має великий досвід роботи за фахом і на керівних посадах на підприємствах промислового та аграрного виробництва.

Сезарі Урбан

Куди: BASF

Посада: Директор департаменту Agricultural Solutions в Україні

З 1 жовтня Сезарі Урбан очолив у BASF департамент Agricultural Solutions в Україні. До цього він 3 роки працював на посаді директора департаменту Agricultural Solutions та Proxy в Nunhems у Польщі.

У BASF Сезарі Урбан працює з 2006 року. Починав у якості менеджера по роботі з ключовими клієнтами. Він також є головою Правління Польської асоціації  захисту рослин.

«У компанії BASF я працюю 17 років і майже весь свій шлях я пройшов у польському представництві BASF. Тому я маю глибоке розуміння загальних тенденцій у Східній та Центральній Європі, що ґрунтується на моєму субрегіональному досвіді. Впровадження інноваційних ідей для підтримки аграрної галузі в Україні стане моїм головним завданням у такий складний для українських фермерів час», — зазначив Сезарі Урбан.

Крістіан Телл, який до цього очолював департамент Agricultural Solutions в Україні, тепер буде керувати департаментом Agricultural Solutions в Італії.

Андрій Селепей

Куди: Spike Brokers

Посада: CEO

У вересні акціонери Spike Brokers призначили Андрія Селепея новим CEO та затвердили нову стратегію розвитку компанії.

«Наша головна соціальна місія — побудувати українську глобальну компанію Spike Brokers, яка буде відкривати світові ринки та сервіси для наших агровиробників. Стратегічні цілі й продукти, над якими ми працюємо змінять уявлення про брокеридж агропродукції в Україні», — зазначив Андрій Селепей

Нагадаємо, Андрій Селепей разом з Олександром Соловеєм та Ярославом Волковецьким заснували брокерську компанію Spike Brokers у 2020 році.

Олександр Соловей

Куди: Spike Brokers

Посада: Комерційний директор

Олександр Соловей — раніше діючий CEO Spike Brokers, перейшов на роль комерційного директора. В компанії зазначили, що нові функціональні ролі акціонерів Spike Brokers дозволять утримувати фокус на реалізації головних стратегічних цілей компанії. 

«Spike Brokers пропонує українському фермеру краще фінансове та логістичне рішення в моменті запиту. Повний супровід договорів, індивідуальні рішення, вигідний трейд та фрахт це те, що суттєво відрізняє нас на ринку України. Фокусування на бізнес-процесах, де в тебе є найбільша експертиза є запорукою стратегічного розвитку компанії» підкреслив Олександр Соловей.

Сергій Косолап

Куди: «Насіннєва асоціація України»

Посада: Голова Правління

На початку вересня в «Насіннєвій асоціації України» переобрали голову Правління та його заступника. Одноголосним рішенням визначено, що до 30 червня 2024 року головою Правління НАУ буде Сергій Косолап, директор відділу маркетингу розвитку насіння компанії «Сингента».

«Ми, як «Насіннєва асоціація України», надалі будемо прикладати всіх можливих зусиль для росту і розвитку насіннєвої галузі України, впроваджуючи світовий досвід, знання та технології через членів асоціації, які є представниками провідних насіннєвих компаній світу... Будемо намагатися сприяти розвитку в Україні прозорої та відкритої конкуренції за найвищими світовими стандартами», — сказав Сергій Косолап.

Олександр Яцик

Куди: «Насіннєва асоціація України»

Посада: Заступник голови Правління

Заступником голови Правління «Насіннєвої асоціації України» до 30 червня 2024 року призначено Олександра Яцика, керівника відділу BASF Agricultural Solutions. Коментуючи своє призначення, він зазначив, що подальші кроки НАУ сприятимуть позитивним змінам у насіннєвій сфері.

«Співпраця та підтримка між ключовими насіннєвими компаніями — це те, чого потребують українські фермери сьогодні.  Ми маємо бути згуртовані та разом йти до спільної мети — розвитку нашої галузі, впровадження високопродуктивних сортів та гібридів для отримання стабільно високих результатів та перемоги України у цілому. На сьогодні НАУ займає провідну позицію як в адаптації Європейського законодавства в українських реаліях, так і є ініціатором багатьох інших проєктів», — заявив Олександр Яцик.

Олександра Воловик

Куди: NOVUM

Посада: Project-менеджер

У жовтні Олександра Воловик обійняла посаду Project-менеджера у компанії NOVUM. До цього 2,5 роки вона працювала у компанії «Технополь» на посадах заступника директора «Технополь-Агро» та регіонального менеджера з розвитку бізнесу (Європейський Союз).

«Я щиро вдячна компанії «Технополь» за 2,5 років неоціненного досвіду, знань, знайомств та неймовірно цікаву роботу. Пишаюся тим, що ми маємо дійсно якісну сільгосптехніку, яка складає гідну конкуренцію європейським виробникам. Та безмежно радію тому, що була частиною такої потужної команди», — зауважила Олександра Воловик.

Михайло Браздов

Колективу морського порту «Південний» представляють нового капітана

Куди: Порт Південний

Посада: Капітан

З 10 жовтня новим капітаном порту «Південний» є Михайло Браздов. У 2007-2014 роках Михайло Браздов обіймав посаду першого заступника начальника — капітана «Іллічівського морського рибного порту». Останні роки був начальником служби безпеки мореплавства, а пізніше заступником капітана морського порту «Південний».

 «Зараз важливо підтримувати роботу тимчасового коридору, в якому також задіяний порт «Південний». Зважаючи на попередній багаторічний досвід Михайла, впевнений, що він достойно впорається з поставленими цілями та задачами», — прокоментував призначення нового капітану голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко.

Олег Хоменко

Куди: УКАБ

Посада: Генеральний директор

З 1 жовтня новим генеральним директором асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» призначено Олега Хоменко. В асоціації уточнили, що Олег Хоменко має успішний досвід управлінської роботи на керівних посадах у аграрних компаніях, досвід реалізації проєктів у державному секторі та взаємодії з органами державної влади.

«Зокрема, Олег Хоменко працював у Верховній Раді України, Мінагрополітики, очолював низку регіональних підприємств «ІМК» та донедавна був керівником на одному з підприємств МХП. Експерт є магістром з фінансів та має ступінь кандидата економічних наук», — повідомили в асоціації.

Роман Сластьон

Куди: ICL Group

Посада: Керівник бізнесу в Україні

Роман Сластьон, який 4 роки займав посаду генерального директора асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», перейшов на посаду керівника бізнесу в Україні ICL growing solutions.

ICL Group — це міжнародний концерн, який спеціалізується на забезпеченні інноваційних рішень живлення рослин для сталого сільського господарства, індустріальних матеріалів, сталої енергетики та індустрії охорони здоров’я і особистого догляду.

Агровтрати

Тетяна Алавердова

Звідки: HarvEast

Посада: Комерційна директорка

1 вересня 2023 року Тетяна Алавердова залишила посаду комерційної директорки агрохолдингу HarvEast. Як зазначили в компанії, за 8,5 років керування продажами у HarvEast, а під час повномасштабної війни — ще і закупівлями, Тетяна Алавердова забезпечила компанії вихід на нові ринки збуту агропродукції, побудувала найбільш вигідні логістичні ланцюжки поставок та ефективну систему контроля якості.

«Колектив HarvEast особливо вдячний Тетяні Алавердовій за те, що її високий професіоналізм, відповідальність та вміння вирішувати завдання будь якої складності дозволили компанії залишатися стійкою під час криз. HarvEast часто отримував максимум з можливого саме завдяки сміливим рішенням та рішучим діям ексдиректорки», — йдеться у повідомленні.

Дмитро Фурда

Звідки: «НІБУЛОН»

Посада: Головний менеджер з оптової торгівлі зерновими культурами

У вересні з «НІБУЛОНу» пішов Дмитро Фурда головний менеджер з оптової торгівлі зерновими культурами. В компанії працював з 2009 року.

«… Це значний відрізок життя, думаючи про який відчуваєш вдячність, повагу та гордість. Я безмежно вдячний Олексію Опанасовичу та Андрію Олексійовичу за особистий приклад, за натхнення, за цінні уроки життя. Щиро бажаю «НІБУЛОНу» та його великій і дружній родині подальших досягнень та перемог», — зазначив Дмитро Фурда.

Жиль Меттеталь

Звідки: «НІБУЛОН»

Посада: Член Наглядової та Консультативної ради

Жиль Меттеталь у жовтні пішов з посади члена Наглядової та Консультативної ради «НІБУЛОН». В компанії повідомили, що він має понад 30-річний міжнародний досвід у питаннях фінансування сільського господарства та агробізнесу. До «НІБУЛОНу» приєднався у 2018 році.

«Після більше ніж п’яти років на посаді члена Наглядової та Консультативної ради «НІБУЛОНу» для мене настав час рухатися далі. Це було вкрай почесно так тісно співпрацювати з компанією, яка зробила великий внесок у розвиток України та глобальної продовольчої безпеки. Я знаю, що «НІБУЛОН» залишиться провідною агробізнесовою компанією, яка принесе ключові переваги економіці та людям в Україні. Я також знаю, що підтримуватиму зв’язок з компанією, та що я знайшов там друзів, яких ніколи не забуду», зазначив Жиль Меттеталь.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus