Палива на першу сесію посівної достатньо — LNZ Group

Із початком війни забезпеченість палива стала ключовим моментом, як на військовому, так і на аграрному фронті. Хід посівної напряму залежить від кількості пального в аграріїв. Чи готові господарства до активного сезону в умовах дефіциту пального, розповів Дмитро Соломонюк, директор з розвитку регіональної мережі LNZ Group під час Trend&Hedge Club.

Масштаби посівної напряму залежать від кількості пального, дефіцит якого зараз становить близько 200 тис. т. Аграрії в окремих регіонах не купують зерно чи ЗЗР через ризик залишитися без палива.

Представник компанії зізнається, що LNZ Group почали закуповувати пальне ще до початку війни.

«Завдяки запасам зараз ми можемо заправляти наших клієнтів. Багато хто вже звернувся до нас із Західних регіонів, коли були великі черги на АЗС під час першої масштабної евакуації. Близько 80% палива у нас зараз є», — говорить Дмитро Соломонюк.

Він також зазначив, що понад 3,7 тис. клієнтів по всій Україні, лише близько 5% , зараз не розпочинають посівну саме через нестачу пального. Представник компанії розповів, що вони мають певний ліміт клієнтів, із якими зараз активно працюють над розвитком та надають їм кредитування, аграрний супровід.

LNZ Group має на своїх складах 10 тис. т добрив (селітра, КАС, карбамід). Ціну на них компанія не піднімала, оскільки логістика продукції й так виходить зависокою, аграріям може бути складно.

 «90% клієнтів зізнаються, що на першу сесію посівної палива достатньо. Далі, якщо зміниться ситуація, держава має ввести якийсь адміністративний важіль», — говорить Дмитро Соломонюк.

Нагадаємо, що раніше в LNZ Group повідомили, що готові підставити плече аграріям, які потребують допомоги.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus