Якщо елеватори Прометея захоплять, ми їх залишимо й підемо — Гороян

Рафаель Гороян, власник та голова Наглядової ради групи компаній «Прометей»
Рафаель Гороян, власник та голова Наглядової ради групи компаній «Прометей»
Джерело фото: Latifundist.com

З усіх елеваторів ГК «Прометей» на території, де зараз небезпечно працювати бізнесу, знаходяться 8 елеваторів. Попри це керівництво компанії радше покине свої потужності, ніж працюватиме з окупантами.

Таку думку висловив власник ГК «Прометей» Рафаель Гороян в матеріалі «Рафаель Гороян: На ринки ЄС Україна може відправити 6-7 млн т зерна на рік, при необхідності 110-120 млн т» на Latifundist.com.

За його словами, на Миколаївщині окупанти напали на два офіси виробничих компаній «‎Прометей»‎ у селі Піски та «‎АГРО КАПІТАЛ ЦЕНТР» ‎у селі Добра Криниця Баштанського району. У результаті понівечено сільськогосподарську та оргтехніку, знищено документацію, зруйновані системи зважування та моніторингу — і це далеко не повний перелік завданих збитків. Крім того, постраждали склади цих двох компаній.

«До речі, коли ЗСУ відбивали ці території, то наші співробітники змогли вкрасти в окупантів два танки та камаз. Заховали і, коли території стали вільними, передали цей актив на кілька мільйонів доларів українським військовим», — коментує Рафаель Гороян.

Повідомляється, що з 33 елеваторів компанії «Прометей» на території, де зараз небезпечно працювати бізнесу, знаходяться 8 елеваторів. Зокрема,  це «Великоолександрівський елеватор»«Золочівське ХПП» та «Снігурівський елеватор», а також елеватори у Запорізькій області, а саме «Пологівський елеватор»«Прометей-Токмак»«Більманський елеватор»«Гайчурський елеватор» та «Василівський елеватор».

Читайте також: Відпочивати немає коли. Чим займається агробізнес в умовах війни?

«Коли перший шок пройшов і ми усвідомили, що почалася реальна війна, — перевели бізнес на військовий режим й організували потужну охорону на елеваторах. Це було вдале рішення — швидко увімкнутися в роботу та десантували на елеватори охоронну команду. Якби ми цього не зробили, то на потенційно небезпечних територіях була б набагато плачевніша історія», — каже Рафаель Гороян.

Він додає, що ці елеватори «законсервовані» — керівники та охорона вже понад місяць сидять там без виїзду. Всіма необхідними речами, серед яких і їжа, працівники забезпечені.

Нагадаємо, через бойові дії на Миколаївщині не всі господарства ГК Прометей розпочнуть посівну

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus