Другою Одесою може стати румунський порт Констанца — думка

На короткостроковий період порт Констанца в Румунії може стати другою Одесою. Гданськ на Балтійському морі, це далеко від нас. Констанца — ближче і зрозуміліше.

Про це розповів генеральний директор «Кусто Агро» Алішер Тяжин в матеріалі «‎Кусто Агро про роботу під час війни, та Чому порт Констанца може стати другою Одесою»‎ на Latifundist.com.

Зазначається, що керівництво «‎Кусто Агро»‎ декілька тижнів тому відвідало Молдову й Румунію. Оцінив для себе можливості експорту через порти цих країн.

«Мені здається, що на короткостроковий період порт Констанца в Румунії може стати другою Одесою. Там працюють такі мультинаціонали, як Bunge Ltd, ADM, Cargill та інші‎», — зазначив Алішер Тяжин.

За словами генеральний директор «Кусто Агро», є ще порт Гданськ на Балтійському морі, але це далеко від нас. Констанца — ближче і зрозуміліше. В компанії планують продавати через цей порт насіння соняшнику в Туреччину.

В компанії відмітили, що логістика і не могла запрацювати відразу нормально. Бо всі ринулися їхати в сторону ЄС.

«Складнощі виявилися в тому, що Європа немає таких потужностей для зберігання, які має Україна. Та й щодо вагонів там є певні обмеження. Крім того, наша спадщина навіть не від радянського минулого, а ще російської імперії — широка колія — дуже обмежує нас. Якби в нас теж була вузька колія, ми б спокійно виїжджали на вагонах. А так маємо те, що маємо‎», — констатував керівник. ‎

Додається, що за зсловами Алішера Тяжина, якщо війна закінчиться досить скоро з позитивним результатом для України, то через порти Одеси українці зможуть експортувати не раніше весни 2023 р.

Нагадаємо, що через блокаду портів Україні знадобиться понад три роки, щоб вивезти врожай.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus