Системи супутникового інтернет-зв’язку Starlink запрацювали для потреб аграріїв

Задля встановлення зв'язку з активами на деокупованих територіях України та успішного проведення посівної аграріям надали системи супутникового інтернет-зв’язку Starlink.

Про це повідомляють пресслужби українських агрохолдингів та «‎Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).‎

Зазначається, що після повернення територій Київської, Чернігівської, Сумської та деяких районів інших областей під контроль України, аграрії активно почали відновлювати свою роботу. Разом з тим, відсутність або дуже нестабільний зв’язок в багатьох регіонах стали значною проблемою для багатьох аграріїв у напрямку відновлення та координації роботи. 

Відзначається, що розв'язанням проблеми стало надання для аграріїв постраждалих регіонів систем супутникового інтернет-зв’язку Starlink від Ілона Маска за сприяння Мінцифри та Мінагропроду.

Директор з інформаційних технологій, член правління A.G.R. Group Ігор Богданов розповідає, що за підтримки УКАБу компанія отримала 2 комплекти для підключення до інтернет-мережі Starlink. Вони були встановлені на Полтавському кластері та в Чернігівській області неподалік від кордону з росією. І ось уже протягом тижня забезпечують доступ співробітників холдингу до високошвидкісного інтернету.

«Інтернет працює добре незалежно від місцевості, в якій його використовують шляхом супутникового з'єднання — в цьому його особливість. Сам роутер має обмежену дальність дії, але забезпечує безперебійний зв'язок та виконує свої функції на відмінно», — розповідає керівник. 

Агрогрупа «‎‎Агрейн»‎ також встигла оцінити нову систему комунікації. Так, за словами начальника відділу впровадження супутникового моніторингу Артема Акімкіна, відновлення стабільного зв'язку з підрозділами компанії, які знаходяться на деокупованих територіях було ключовим завданням напередодні посівної. І його вдалось вирішити.   

«Підприємства компанії «‎Агрейн» були укомплектовані станціями Starlink на тих територіях, де відчувались проблеми зі зв'язком. Зокрема комплекти були встановлені в ‎Чернігівській області на підприємстві «Агрікор Холдинг», що дозволило налагодити зв'язок як на елеваторі, так і на всіх структурних підрозділах в області», — зазначив Артем Акімкін. ‎ 

Директор підприємства «‎Кищенці» Корнеліс Хузінха також розповів про отримання ‎15 комплектів для доступу до супутникового інтернету. Частину з яких він передав на потреби армії. 

«‎Отримали близько 15 систем Starlink. Один залишили в себе, решту передали для армії та в регіони, які постраждали від бойових дій», — зауважив бізнесмен. ‎ 

Читати також: Корнеліс Хузінха: Світова продовольча криза вже неминуча. 

Відмітимо, що це далеко не повний список підприємств, які отримали можливість підключення до супутникового інтернету Starlink. Їх значно більше. 

Нагадаємо, за даними Мінагропроду в Україні засіяно п'яту частину від прогнозованих площ.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus