На ринку збільшилася конкуренція серед виробників ЗЗР — експерт

На ринку збільшилася конкуренція серед виробників ЗЗР, адже кількість ввезених продуктів на 1 га збільшилась в зв'язку зі зменшенням посівних площ через тимчасову окупацію територій і замінування. Багато господарств, розуміючи, що сезон буде дуже складним, зменшили кількість застосування ЗЗР.

Про розповіла директорка департаменту продажів «Хімагромаркетинг» Олена Заєць, в матеріалі на Latifundist.com «Хімагромаркетинг про розумний підхід до економії на агрохімії та насінні».

«З оптимізацією витрат на захисті рослин треба бути особливо обережними. Це питання індивідуальне. За потреби кожен фермер може звернутися до нас, ми проведемо моніторинг, сплануємо сівозміну та технологічну карту по розумному вирощуванню культур. Бо всі ми розуміємо, що «не обґрунтована» економія призведе до зниження врожайності, як мінімум вдвічі, а тоді думай чому так і в чому похибка», — каже Олена Заєць.

Читайте також: В цьому сезоні фермери Одещини максимально економили на купівлі ЗЗР — експерт

За її словами, найбільше економили в цьому році аграрії на регуляторах росту та мікродобривах. Зі спостережень працівників «Хімагромаркетинг», більшість з них шукали монопрепарати, які містять один мікроелемент, в якому була явна нестача у рослини для точкового застосування.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus