Купуй сьогодні — плати пізніше. Українським фермерам запропонували безвідсоткову розстрочку

Компанія Activitis за підтримки Програми USAID АГРО запропонувала українським фермерам інноваційний B2B BNPL-продукт — агророзстрочку WEAGRO. Він дозволяє швидко оформити купівлю техніки, добрив, обладнання та інших товарів сільськогосподарського призначення, не виходячи з офіса, і являє собою аналог споживчого кредиту «Оплата частинами».

«Ми розробили діджитал-платформу, яка допомагає фермерам купити товар у розстрочку за дві години. Фінансова компанія відразу сплачує кошти продавцю, а фермер віддає їх частинами протягом кількох місяців. Весь обмін документами тільки онлайн. На рішення по кожному клієнту іде максимум до 30 хвилин. Підписання цифрових документів — через електронний ключ компаній», — пояснює директор компанії «Фінтех Про» Ярослав Смакота.

Платформа WEAGRO призначена насамперед для малих та середніх фермерських господарств. Вона дозволяє терміново придбати необхідні товари, заплативши за них протягом кількох місяців. Причому фінансове навантаження за наданий кредит несуть не аграрії, а компанії-партнери, які реалізують товари та послуги через WEAGRO.

Читайте також: Платформа WEAGRO дає змогу агровиробникам укладати угоду розстрочки без переплат, — Павло Матіяш

З іншого боку, WEAGRO дозволяє компаніям-партнерам отримати додатковий механізм продажів.

«Ми аналізували, як працює B2B BNPL-продукт по світу, і виявилося, що до 30% виробників чи постачальників збільшують свою продажі за його рахунок. І в рітейлі є статистика по B2C, що і в Україні до 30% продажів йде через продукт розстрочки», — зазначив Ярослав Смакота.

Читайте також: Нащо фермеру йти в банк за кредитами, якщо можна за дві години отримати кошти без переплат і без всяких паперів? — Фінтех Про

Фінансова компанія Activitis за підтримки Програми USAID АГРО анонсувала новий фінансовий продукт WEAGRO у березні поточного року. Серед тих, хто вже скористався сервісом, найбільше фермерів фермери, які обробляють приблизно 300–500 га. На найближчі 3-4 роки планується вийти на 10 тисяч угод на рік. 

Віолетта Громова, Latifundist.com

Виконано за допомогоюDisqus