Аграрні призначення 2022: Січень

Аграрні призначення 2022: Січень
Аграрні призначення 2022: Січень
Джерело фото: pexels.com

Традиційно січень небагатий на кадрові перестановки. Однак новий рік A.G.R Group, «Прометей», «ЗААТБАУ ПРОБСТДОРФЕР УКРАЇНА», Kverneland Group, Bayer і CLAAS почали зі змін у складі менеджменту. Про це, а також про те, хто став новим президентом «Союзу виробників харчової промисловості», — далі в матеріалі.

Читайте також: ТОП аграрних кадрових змін у 2021 році

Альона Єрошкіна

Куди: A.G.R Group

Посада: Директор з персоналу

На посаду директора з персоналу A.G.R. Group призначена Альона Єрошкіна. У HR працює більше 20 років, з яких 16 років на керівних посадах: керівник відділу, управління, департаменту, радник з кадрових питаннях, заступник директора по персоналу. Працювала в комерційних торгових підприємствах, українських банках і підприємствах цивільної авіації.

«На посаді директора з персоналу A.G.R. Group планую створити повноцінну HR-функцію, яка б відповідала найкращим світовим практикам. Ключовими векторами своєї роботи вважаю формування бренду роботодавця, підвищення рівня залученості та лояльності персоналу, навчання, розвиток та адаптацію працівників», прокоментувала своє призначення Альона Єрошкіна.

Валерій Пищида

Куди: «ЗААТБАУ ПРОБСТДОРФЕР УКРАЇНА» 

Посада: Генеральний директор

Позицію генерального директора компанії «ЗААТБАУ ПРОБСТДОРФЕР УКРАЇНА» з грудня 2021 р. очолив Валерій Пищида. Він є експертом у галузі операційного планування та управління бізнес-процесами.

«Ми фокусуємось не тільки на якості наших продуктів, наш розвиток спрямовано на довгострокові партнерські відносини з клієнтами. Від тимчасового клієнства до довгострокового партнерства», — анонсує керівник.  

На новій посаді Валерій відповідатиме за прискорене зростання бізнесу компанії, забезпечення збільшення частки ринку, формування та професійне зростання української команди, реалізацію програми компанії з ведення сталого розвитку бізнесу.

Родіон Рибчинський

Куди: «Союз виробників харчової промисловості України»

Посада: Голова

20 січня Родіона Рибчинського призначили на посаду президента «Союзу виробників харчової промисловості України». Це рішення підтримали представники асоціацій «Укркондпром», «Укрмолпром», «Укрхлібпром», «Всеукраїнської асоціації пекарів» (ВАП), «Укрпиво», «Укроліяпром», Національної асоціації «Укрконсервмолоко», спілки «Борошномелів України», асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти», НПЦ «Бурякоцукрового виробництва».

Нагадаємо, що з 2014 р. Родіон Рибчинський є головою спілки «Борошномели України».

Шинго Ханада

Куди: Kubota North America Corporation, Kubota Tractor Corporation

Посада: Керуючий виконавчий директор та президент

З 1 січня Шинго Ханада призначений керуючим виконавчим директором та президентом Kubota North America Corporation, а також президентом Kubota Tractor Corporation. 

До цього він обіймав посади виконавчого директора Kubota Corporation, президента Kubota Holdings Europe B.V. і Kverneland AS у Нідерландах. Раніше працював у США на різних посадах. Є справжнім старожилом Kubota — працює у компанії вже 32 роки. 

Ясукадзу Камада

Куди: Kverneland Group

Посада: Президент і генеральний директор

З 1 січня новим президентом і генеральним директором Kubota Holdings Europe BV та Kverneland AS призначено Ясукадзу Камада

Ясукадзу Камада прийшов у Kubota Corporation у 1983 р. і пропрацював у компанії майже 40 років, займаючи різні керівні позиції у Японії та США. До нового призначення був керуючим виконавчим директором і генеральним директором дивізіону, що займається виробництвом двигунів.

Родріго Сантос

Куди: Bayer

Посада: Член правління та президент підрозділу

З 1 січня Родріго Сантоса зайняв посаду члена правління компанії Bayer та президента підрозділу Crop Science. З червня 2021 р. він працював головним операційним директором підрозділу Crop Science та відповідав за глобальні комерційні операції сільськогосподарського бізнесу компанії.

Після придбання компанії Monsanto у 2018 р. очолив підрозділ Crop Science у Латинській Америці. Загалом пропрацював у компанії 23 роки на посадах у галузі продажу, маркетингу, стратегії та розвитку бізнесу в Бразилії, США та Східній Європі. 

Родріго Сантос має ступінь бакалавра наук у галузі сільськогосподарської інженерії, яку отримав у Вищій сільськогосподарській школі Луїса де Кейроза — ESALQ/US, та ступінь магістра ділового адміністрування у FGV/Ohio University.

Хеннер Беттчер

Куди: CLAAS

Посада: Фінансовий директор

Новим фінансовим директором CLAAS з 1 січня призначений Хеннер Беттчер. На сайті компанії вказано, що він буде відповідати за фінанси, контроль та управління бізнесом і приєднається до керівництва групи. У 2015-2021 рр. Хеннер Беттчер працював на посаді старшого віцепрезидента й головного фінансового директора в Lehigh Hanson.

 

Агровтрати

Ліам Кондон

Звідки: Bayer

Посада: Член правління та президент підрозділу

З 1 січня Ліам Кондон залишив посаду члена правління компанії Bayer та президента підрозділу Crop Science. Як повідомили в компанії, у зв'язку з можливістю кар'єрного зростання за межами Bayer він попросив перенести дату закінчення свого контракту з 31 грудня 2023 р. на 31 грудня 2021 р.

Ганс Ламперт

Звідки: CLAAS

Посада: Фінансовий директор

Ганс Лемперт пішов у відставку з посади фінансового директора CLAAS у кінці минулого року. У компанії працював 13 років.

Альона Хижняк

Звідки: A.G.R Group

Посада: Керівник відділу персоналу

У січні стало відомо, що Альона Хижняк пішла з посади керівника відділу персоналу холдингу A.G.R Group. Цю посаду обіймала з березня 2017 р. На сторінці Альони в Linkedin вказано, що вона має більш ніж 10 річний досвід роботи в HR галузі.

Анастасія Хмель

Звідки: «Прометей»

Посада: Керівник відділу персоналу, керівник PR-відділу

Анастасія Хмель, яка очолювала відділи персоналу і PR в компанії «Прометей», звільнилася в січні. У компанії працювала з 2019 р.

Сергій Блескун

Звідки: «Укрспирт»

Посада: Виконуючий обов'язки директора

Виконуючий обов'язки директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун повідомив про своє звільнення.

«Сьогодні завершується мій останній робочий день в Укрспирті! З дня мого призначення минуло 819 днів. Саме стільки знадобилось для того, аби демонополізувати ринок спирту в Україні, вивести ДП «Укрспирт» на фінішну пряму приватизації. Та головне — показати результати реформи, яка точно увійде в історію економіки України як успішна… Заява подана за власним бажанням, — написав Сергій Блескун на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, на цю посаду він був призначений у листопаді 2019 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus