Названо ТОП-15 компаній за елеваторними потужностями у 2021 році

Істотних змін у рейтингу компаній за елеваторними потужностями за рік не відбулось. Змінилася лише загальна сума елеваторних потужностей деяких компаній з першої шестірки. Проте, масштабні елеваторні будівництва відбувались упродовж всього 2021 року.

Про це йдеться в матеріалі «Топ-15 компаній за елеваторними потужностями у 2021 р.» на Elevatorist.com.

Зазначається, що «Кернел» залишається власником найбільшої кількості та місткості елеваторів, які знаходяться в приватній власності. Внаслідок добудованих «Трансгрейнтерміналу» і «Старокостянтинівського елеватору», розширенню деяких діючих зернокомплексів, об’єм одночасного зберігання «Кернел» зріс до 3,0 млн т.

Повідомляється, що ГК «Прометей» та «Епіцентр Агро» збільшили свої потужності шляхом придбання елеваторів інших підприємств («Прометей») та приватизації державного комбінату хлібопродуктів («Епіцентр»). Вони та деякі інші агрокомпанії продовжують нарощувати потужності.

Додається, що на останню сходинку рейтингу-2021 після покупки ще одного колишнього елеватору «Мрія Агрохолдинг» на Івано-Франківщині, потрапила компанія «Контінентал Фармерз Груп», потіснивши «Агропросперіс» з попереднього року. В процесі оптимізації складських активів, «Агропросперіс» зменшив потужності зберігання у зв’язку з продажем одного елеватору.

Данні рейтингу з Карти елеваторів, інформації компаній та відкритих джерел. До ТОП-15 компаній за елеваторними потужностями минулого року входять:

  1. ДПЗКУ — з елеваторними потужностями 3,5 млн т;
  2. «Кернел» — 3 млн т;
  3. Ukrlandfarming — 2,66 млн т;
  4. «НІБУЛОН» — 2,03 млн т;
  5. «Прометей» — 1,69 млн т;
  6. «Епіцентр Агро» — 1,57 млн т;
  7. МХП — 1,1 млн т;
  8. «ОптімусАгро Трейд» — 839 тис. т;
  9. TESSLAGROUP — 827 тис. т;
  10. «Державне агентство резерву України» (Держрезерв) — 700 тис. т;
  11. Bunge Україна — 570 тис. т;
  12. «Астарта-Київ» — 565 тис. т;
  13. «ІМК» — 554 тис. т;
  14. «АГРОТРЕЙД» — 529,7 тис. т;
  15. «Контінентал Фармерз Груп» — 506 тис. т.

Нагадаємо, названо десятку кращих лінійних елеваторів у 2021 році. До переліку найпотужніших елеваторів увійшли, зокрема елеваторні комплекси найбільших агрохолдингів України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus